Sunday, June 23, 2013

Jerebu di luar, jerebu di hati, jerebu di otak

Assalamualaikum,
selamat sejahtera..

Malas nak menulis sebarang puisi yang tak berapa nak indah. Otak dah berkabus sangat.

Musim-musim gersang dan jerebu yang pilu ni tak membantutkan rasa nak happy selalu. Alah, rileks la.. jerebu je, dah bertahun kita lalu situasi begitu. Kepala bana kau. Ehh. Maaf agak kasar. Tapi takpe, betullah tu.. Cukup-2 lah dengan jerebu dekat luar, kau tak payah nak mengada tambah-2 jerebu dalam hati bagai.

Dah. Aku nak hentikan segala benda yang aku mengarut kat atas tadi.

Sekarang ni, dek jerebu yang semakin menebal dan mengganas, tekak ni dah perit semacam, mata ni pedih tak payah cakap. Pedih sebab kena asap, pedih jugak sebab tak dapat melihat keindahan langit yang membiru. Sobs.

Hati pun dah mulai mengada nak join jerebu sekali. Malam ini adalah malam bermulanya aku bersendirian tanpa ditemani roomate. Roomate ku akan pulang ke kampung halaman stelah berhempas pulas untuk final ni.

Nampak je di luar aku gagah perkasa, tapi jerebu dalam hati and otak ni dah sama tahap macam di Muar. Ye darurat. Sampaikan apa yang aku baca untuk paper seterusnya, satu huruf pun taknak menjengah masuk. Tengah menangis ni. Serius. Tak tahu nak buat apa.

Nak mengadu menangis.
Dikatanya lembik la.
Tak gigih langsung.
Tak tabah.
Takde wawasan.
Alah sikit je tu ujian pun nak merengek, cuba duduk kat syria.

Oke oke. Fine. Tak mengadu.

Jadi disimpan ajelah sampai naik berjerebu dah hati ni.

Takpelah.

Ciao. Malas nak menaip dah datang. So, aku klik publish je.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...