Saturday, January 26, 2013

Wanted

Bismillah..
Assalamualaikum

Dengar wahai semua orang kampung. Lepas dah dengar sila ambil perhatian dan sila ambil tindakan.
sekarang ni terdapat sebuah kumpulan yang sangat dikehendaki. Meraka bergerak dibawah sebuah badan organisasi yang tak berapa nak besar, tak berapa nak kecik juga tapi masih berorganisasi.

Meraka tidak berdaftar. Sila ambil perhatian. MEREKA TIDAK BERDAFTAR. Tapi percayalah meraka dikenali. Oh belum cukup terkenal. Tapi bakal terkenal satu hari nanti. Jadi sebelum semuatu menular, lebih baik kamu semua ambil tahu.

Kumpulan ini diberi nama CG (baca: siji) ye.. siji loro telu papat tu.. Kumpulan ini banyak profession. Like seriously. Tapi paling utama ialah berdakwah. Dakwah mereka unik sedikit, sebab mereka berdakwah melalui nyanyian. Kalau menyanyi, in syaa Allah hujan turun dengan lebatnya. Alhamdulillah. Rahmat Allah kan hujan tu. Bukan sebab sumbang atau flat atau sharp atau tak project suara.

Dianggotai oleh beberapa orang penyangak yang berhati mulia. Tak pasti macam mane penyangak tu boleh berhati mulia. Mungkin penyangak sebab ditakuti orang lain, tapi berhati mulia sebab orang bagi tahi, mereka bagi madu. Amboyhh.

Pekerjaan sampingan.

Badan risikan

Ya mereka mampu menghasilkan sebuah kumpulan perisik yang emmm tak kurang hebatnya. (sila baca dengan nada zakiah anas, 999) Mempunyai group rahsia di FB. Ya.... segala perbincangan adalah sulit di situ. Dan smua perbincangan yang dibincangkan memang panas dan pedas.

Team decorator 

Baru-baru ini.. mereka telah mengejutkan customer mereka dengan hiasan kereta berhias yang agak desperate disitu. Dilakukan dalam keadaan hujan renyai-renyai semangat dan jiwa penghias ney mmg tak pernah padam. Jangan risau. Tangan-tangan mereka penuh dengan nilai estetika seni yang halus lagi mulus dan sangat detail. Percayalah, segalanya nampak sempurna walaupun hakikatnya itu adalah hasil terburuk bagi mereka. Jadi bila hasil buruk dilihat sangat WORLD bak kate customer mereka. Maka, sudah tentulah mereka itu tersangat hebat.

Artis

Jangan terkejut kalau dikatakan mereka ini adalah artis. Ya, didalam kumpulan mereka. Mereka ada DIVA, imam muda, guru vokal, pemenang Bintang Klasik, ada yang artis pakai gincu tebal dan masuk youtube dan ramai lagi artis-artis hebat termasuklah artis korea. Jadi jangan terpedaya dengan sikap low profile ahli-ahli kumpulan geng mamak CG ini.

Sebenarnya banyak lagi profession tapi yang paling bergaya lagi menular dikalangan ahli-2-nya ialah mereka adalah pelopor typo-graphy terdahsyat. tulisan itu mampu membuatkan mane-2 pihak terus dikejarkan ke ICU kerana kebocoran usus dan perut juga ulu hati.

Oh ya, kumpulan ini mampu melatih ahli-ahlinya menjadi pending. Percayalah. Jika anda sebelum ini seorang yang cekap dan pantas. Jika dilatih oleh coach pending terkenal sejak FESENI 12 yang lalu, pasti anda juga akan terjebak dan terjangkit. Kerana ramai yang sudah terkena. Jadi jangan biarkan anda terkena. Pastikan.

Paling menarik, ada ahli-ahli mereka yang sudah masuk dalam TV1. Serius. maksud di sini ialah wajah mereka disiarkan di televisyen ya. Bukan membuka TV dengan skru kemudian masuk kedalam kotak tv itu.

Sekian buat masa ini. Apa-apa update lagi tentang kumpulan ini akan saya bentangkan lagi.

kasut-kasut ahli kumpulan yang sempat di-snap


Salam ukhuwah.



p/s : berharap saya selamat sebab mendedahkan identiti kumpulan ini. Amin... dikhuatiri saya akan di-slaughter hidup-2

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...