Friday, November 2, 2012

Minggu tak larat

Bismillah
Assalamualaikum

Nampaknya aku harus bungkus saje blog aku kalau dah smpai berminggu senyap tak beroperasi.
Maklumlah busy.. =.=" gua benci alasan itu. Tapi memang betul pun.
Ditambah pula alasan tiada idea. Yes, sejak dua tiga menjak ney, aku selalu kekeringan idea. SELALU OKE.
Pernah suatu ketika, aku tengah syok-2 menaip..idea tengah banyak ney. Tiba-2..blank.. kosong je aku tengok kepala otak aku. SHIT! blank dalam tengah menaip tu. Kegilaan apakah itu. Terus mati hangus mood nak update blog.

Sekarang.
Sejujurnya, aku masih tiada idea.

Tapi aku tak kire aku nak menaip jugak dan mem-publish entry baru. At least terasa bernyawa sikit blog aku, walaupun nyawa-2 ikan, still. bernyawa kan?

Dalam masa aku tak update ney, banyak je benda yang berlaku, yang sedih ada yang suka pun ada. Cuma jari aku ney malas gila nak menghentak papan kekunci semata-2 nak story kisah hidup aku yang drama tak habis-2. Sorry la.. maksud drama di sini ialah, drama yang bila korang tengok, 5 minit pertama je korang dah boleh diulit mimpi sambil berdengkur.

Berdengkur lagi?

Simbah air.
Sampai hati uollss..

Ney aku cerita sikit secara ringkas apa yang berlaku sepanjang aku tak menaip entry baru.

1. Aku pergi Pangkor under projek kolej selama 2 hari satu malam.
2. Aku pengsan di Pangkor. (ini serius gila)
3. Aku pengsan lagi untuk hari seterusnya, masa on the way balik. Masih dalam kawasan Lumut kalau tak silap aku. (ini lagi gila tahap apa)
4. Aku dicucuk jarum, dan diberi saline.
5. Sepajang minggu tu aku memang tak larat and tak sihat langsung. Hari penyeksaan kecil.
6. Balik rumah untuk sambut Hari Raya Aidil Adha.
7. Bas pukul 8 suku malam.
8. Dalam bas perut aku gastrik cam nak hape.. terpaksa tahan smpailah tiba di Larkin. Faham tak perasaan teerseksanya?
9. First time dalam hidup aku, pagi raya aku bangun lambat gila. Ney kalau duduk kampung aku rasa dah kena sesah dengan batang penyapu oleh mak mertua mungkin.
10. Pergi pusing-2 Nusajaya tengok pemandangan bangunan baru yang sumpah cantik gila pembinaan dia.
11. Jalan-2 sekitar Johor Bahru, try test jalan baru juge sampai mak ayah aku bergaduh pasal jalan. (serius kelakar)
12. Balik UM dari Larkin jam 12 tghri.
13. Oleh sebab jammed, maka aku smpai jam 7.30malam. Gila penat.
14. Balik je aku cuba untuk menghadap lec note Immunology sbb ada test, tapi tak mampu last-2 aku tidur sebab sakit kepala.
15. Masih dalam mood cuti raya
16. Jawab test dgn confident-nya, tapi komfem salah.
17. Tiba-2 kerja aku menggunung.
18. First time woo buat recording. Hahaha ohseeemmmm~
19. Minggu ney, minggu paling TAK BERMAYA untuk aku. Sebab aku tak tau kenapa badan aku exhausted gila walaupun takdela bnyk sgt kerja aku.
20. Hari ney, sepatutnya aku pergi 11th untuk derma darah, tapi dibatalkan sebab tiba-2 kepala aku pening gila..ye disaat menaip entry ini aku masih belum mandi sbb tak larat nak bergerak ke toilet yang jauh macam kat kutub utara sana.
21. Sekarang dalam mood untuk mengembalikan semangat. HUARGGGGHHH!!




Itulah kisahnya, ia ditulis mengikut kronologi, dari 20hb Oktober hinggalah ke hari ini. Ye aku memang tak spesifik, malas.



Sekian sahaja dengan cerita untuk beberapa minggu yang ditulis dalam satu entry dalam masa yang singkat.
Jimat kan?

Hahaha.


Kbai.



p/s : boleh tak kalau aku nak merangkak ke toilet?


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...