Friday, November 16, 2012

Gerak gempur hari pertama

Bismillah
Assalamualaikum

Hasil gerak gempur hari pertama semalam.

1. Sila mithali.
Ya, aku pun rasa aku takde kelembutan ala mithali macam lagu tu. Aihh susahnye nak jadi lembut dan sopan dan santun dan mithali.. Serius. On the way nak belajaq ney.

2. Sila project suara part "maka..."
Haha, maaf la suara saya walaupun dah project tetap jadi lembek kalau bawak part rendah. Takpe-2 saya cuba lagi dengan lebih semangat dan tawadduk kalau sampai berpeluh-2 pun tak ape. InsyaAllah.

3. Sila kekalkan energy.
Hahah yang ney diakui, mungkin sebab terikut dengan key. Bila part tu rendah maka aku pun directly proportional ter-lembek jugak

4. Sila berkomunikasi.
Ini adalah pengajaran hasil kesalahan kami satu kumpulan. Ya, sepatutnya kami berusaha mendapatkan tempat untuk bengkel dengan lebih keras lagi. Tapi disebabkan ada sedikit salah faham, di mana masing-2 tak tahu siapa yang in-charge atau siapa yang pegi cari atau juga mungkin kerana masih baru serta kesalahan tidak memberitahu coach awal-2 akan masalah yang dihadapi, maka tempat tak dapat dicari. Ya Allah harap-2 hari ney dapat kata putus. Dan aku sebagai org yang terlibat sangat-2 rasa bersalah. T_T Ini serius. Rasa bersalah. Tapi tak boleh nak salahkan diri sangat sebab semua tu dah berlaku. Dan harus diambil pengajaran.

5. Sila bekerjasama.
Ya. Jangan serah pada satu orang untuk buat kerja. Yang lain harus bantu. Ini juga pesanan dan teguran Abg Andy.

6. Ini bukan tempat berlawan.
Diakui kami ada 4 kumpulan dibawah satu kumpulan induk. Walaupun bersaing di pentas, tapi sewaktu latihan, harus bersama. Saling bantu membantu mana yang patut. Kalau ada yang salah sila betulkan. Berlawan hanya di atas pentas. Ini bukan masa untuk tunjukkan siapa yang hebat siapa yang kuat. Yes, Setuju. Tapi belajar untuk jadi hebat macam dorang takpe kan Abg Andy? hehehehe

7. Rapatkan jurang.
Cipta chemistry antara ahli kumpulan. Pesanan ini khas untuk Husna, kumpulan aku. Kenapa? Kerana kami ada ahli baru iaitu Kak Mira dari kolej satu. harus lebih mesra. Walaupun kami memag mesra kat dlm mesej. Bhahaha. Tapi mungkin sebab jarang jumpa, maka agak terkekok sikit disitu. Dari segi komunikasi kami tiada masalah. Ahh tak kire harus cipta bond antara kami. Tak kirela van der Waal forces ke, hydrogen bond ke, covalent bond ke, ionic bond ke, atau apa saja bond. Ia harus DICIPTA.


Sekian. Update gerak gempur hari pertama. (Semalam, Khamis : 15 November 2012)






p/s : bukan senang nak bekerja satu kumpulan kalau ada miss-communication. Oh ye, sila fikirkan gaya yang elegan dan bukan terlalu sekolah. perah otak!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...