Sunday, November 11, 2012

Contest I Choose To Wear Hijab

Bismillah
Assalamualaikum..

Tengah-2 takde idea nak update entry apa dalam blog ney..
Tiba-2 jumpa satu contest. Saja nak try nasib. Dah lama aku tak join contest-2 ney.. Kire sekarang baru terbukak hati nak join. Alah, saje-2 je.. =)
So here we are!




Setelah dibelek-2 blog semua peserta. Amboyh bukan main hebat dan lawa-2 semuanya.
Siapa lah aku pacal yang hina. Cewah!
Oleh kerana aku jenis yang tak berapa suka nak ambik-2 gamba.. *mood ambik gmba dtg kadang-2 je* So, tak banyak gamba aku dalam collection sendiri, banyak gamba org jerrr.. hahaha

Aku pertaruh gambar yang tak seberapa ney.




Neway.. gamba-2 ney diambil on the same day..

Nampak tak betapa poyonya aku letak dua gamba terus.
Sumpah, terasa gedik kejap.


Nak tau lebih lanjut pasal contest ney bolehlah
ke SINI

Hadiah dia menarik.. thats why la I join.. hahah. Oh ye, contest ini untuk gegirls jeee..

Sedikit kata-2 : 

Yes, we may look beautiful wearing Hijab with so many style available out there, but always remember and ask ourselves, why we wear Hijab, adakah untuk orang puji kita cantik? Adakah untuk sekadar cukup syarat? Atau adakah untuk melindungi diri dari aib dan mengelakkan diri dari menjadi fitnah?
Yes, niat itu membezakan semua orang yang berhijab.
Asalkan Allah dan kita tahu tujuan asal kita...
To cover your aurat not to show how beautiful you are with so many hijab style.
Being beautiful...is a bonus! Alhamdulillah.. =)

We want to gain LIKE from Allah,
NOT from Non-Mahram..


Stay cute stay secure.. 

Sekian.


=)

6 comments:

Salwa Ismail said...

Thanks sebab join! :D

Amilia Ami said...

@Salwa Ismail same-2 =) semoga contest ney mendapat sambutan hangat.. hehehe

♥ Miss Hearty ♥ said...

hyee ! nice pic dear ! gud luck :) kite pon join =)
http://heartylolipop.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

Anis said...

comel! good luck dear. :D
dah follow, follow kite balik ye :D

http://assweetasrose.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comel! heheeh dr contest yg same,,gudluck =)

Cik Bunny said...

singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...