Friday, May 25, 2012

Some people..

Bismillah
Assalamualaiku.

"Ini adalah situasi yang semua orang lalui,
jadi we are not alone, my friends."
(Aimi Amirah, 2012)

Some people, memang suka kalau aku diam.
Oke. Fine. Aku diam.
Some people, memang benci dengan karakter aku.
Oke fine. Aku padam karakter aku.
Some people, memang menyampah dengan aku.
Oke fine. Aku cuba untuk jadi invisible.
Some people, memang suka nak merajuk tiba-2 mengamuk tiba-2 dengan aku.
Oke fine. Aku terima.

Bodoh gila, aku cuba menjadi sesorang yang disenangi orang lain.
Bodoh gila, aku cuba memuaskan orang lain dan buat bodoh dengan diri aku yang tengah menangis sorang-2 kat tepi sudut yang gelap dalam hati aku tu.
Tak siapa tahu.
And takda siapa yang peduli untuk tahu.

Tak suka je :
-Buat muka.
-Tak layan.
-Paling muka.
-Jeling jijik.
-Kalau boleh taknak terserempak pun.
-Kalau boleh rasa nak bunuh and campak je dari atas bangunan.

Tapi tak pernah tahu, and ambil tahu perasaan orang :
-kecewa.
-Terasa loser
-Terasa macam tak layak hidup
-Tertanya-2 kenapa
-Serabut kepala otak.

Diluar memang ignorant yang amat. Tapi dalam ney Allah je yang tahu, sampai aku sendiri dah tak tahu nak buat apa lagi untuk bagi good impression kat orang. Bukan nak jadi fake. Tapi aku dah berusaha untuk jadi diri aku and dalam masa yang sama tak menyakiti orang lain. Tapi orang je yang tiba-2 menyampah dengan aku. Apa nak buat, orang tu mungkin ada penyakit jiwa.

Tolong la.. kalau nak benci perangai buruk aku ke, aku tak kisah. Kalau boleh tegur la. Tapi kalau kau benci pendirian and pandangan aku atau identiti aku, tolong jangan sampai kau buat aku meluat dengan tindakan kanak-kanak kau yang memang ntah apa-2. Aku jijik.



p/s : sebelum buat entry ney aku rasa sangat lah sakit. tapi bila dah menaip, aku mula rasa cas positif dah mengalir untuk membuat aku menjadi lebih ignorant dengan semua benda yang menjijikkan ney.


Sekian.
Wassalam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...