Tuesday, May 22, 2012

Patah Hati.

bismillah..

Assalamualaikum

Hari ney hari mengimbau nostalgia.
hahah nostalgia la sgt. Hari ney entah apa angin aku nak cari lagu-2 lama zaman aku sekolah rendah. Jujur la, aku membesar dengan lagu Siti Nurhaliza. Dan aku pun pergi la cari lagu-2 first album dia, termasuk masa dia dengan kumpulan 2by2 Memang tak leyh nak explain la betapa banyak nya lagu yang aku dengar dulu, tapi cuma mampu ingat rentak je. Lirik entah ke laut.

Dari tahun 90's ke tahun yang entah ke berapa aku tak sure. Tapi aku memang membesar dengan mendengar lagu macam tu. For example lagu Seri Mersing, Gurindam Jiwa and banyak lagilah. Tapi yang paling aku suka ialah, Patah Hati.

(click untuk dengar)

Patah hatiku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri
Tak tentu haluan

Patah hati ku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri tak tentu haluan

Ku harap janjimu
Bahagia selalu
Sayang
Rupanya patah
Rupanya patah di tengah jalan

Hendak diulang... Hendak diulang
Resah menanggung
Sayang
Kenanglah jangan
Kenanglah jangan disebut pun jangan

Hancur hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang

Maksud hatiku
Maksud hatiku
Bahagia bersama
Sayang
Apakan daya
Diriku miskin
Harta tak punya

Ingin ku petik
Bintang yang tinggi
Sayang
Tanganku hangus
Tanganku hangus disambar petir

Like seriously aku suka gila lagu ney.

P/S : aku baru tahu yang Allahyarham Sudirman pernah graduate dekat Universiti Malaya. Wah. Tibe-2 terasa bangga. Ahahah maklumlah universiti teertua di Malaysia kan. Masa tu berapa la sgt U yg ada kan.

Sekian. Wassalam.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...