Monday, April 9, 2012

Ada Apa Dengan April

Bismillah.
Assalamualaikum.

Ini serius bukan review pasal drama Bunga April okeyh.
Ada apa dengan April?
Kenapa tiba-2 April.
Yang pasti April bukan bulan aku dilahirkan ke dunia ni.
Sejak belajar kat universitireon ney pun, aku banyak jumpa dengan orang lahir bulan April. Serius.

Kalau dulu time sekolah, berduyun-2 membe aku lahir bulan Mac. Hampir penuh kalendar aku nak kena tick sorang-2 punye befday. Aku yang lahir bulan Ogos, pun meraikan kehari-lahiriannye pun seorang diri dan hampri tak ramai yang tahu. haha. AKu memang suke sembunyikan befday aku. Kalau nak betul sambut, lai sambut setiap bulan Safar. Barulah syiokkk! *bajet islamik sangat la kan. rolling eyes.

Ah peedulikan kisah befday aku tu.

Kat mana tadi?
Oh, oke.
Kalau dulu, ayah aku sorang je yang lahir bulan April (yang aku jumpa la time muda-2 dulu) Ya, haruslah mengaku umur sudah meningkat. Lepastu masuk sekolah menengah, aku jumpa manusia berikut yang lahir bulan April :

Mira Nasir       : 1st April (sama dgn ayah aku)
Nawawi Chow    : 8th April

Lepas tu bila dah habis sekolah. Aku berjumpa pulak dengan lelaki yang pernah menjadi lelaki terbaik aku jumpa selama ni. Ah tak payah nak selindung lagi la kan, dia tu Ayie ex-bf aku menjadi kawan aku sekarang. Dia lahir 21st April.

Bila dah jejak universitireon, aku jumpa ramai gila kawan yang lahir bulan April. Seronok. hehe

Faz        : 22th April
Yana      : 24th April
A.Fahmi   : 21st April
A.adib    : 4th April
A.Hardie  : 24th April
Najwa    : 6th April

okeyh mungkin ramai lagi.. tapi ini je yang aku ingat.

Dan. Dan. Dan. Setelah disiasat dan siasat dan dikaji. Aku tend to berminat kat orang yang lahir bulan April. Ini apa yang aku nampak berdasarkan kajian experience masa lalu. Ahahah.
Baru sekarang aku perasan. Dan sudahlah tentang menarik atau tertarik. Tiba-2 aku terasa gedik gila. Enuff la. Aku penat berperang dengan perasaan.

Oke back tu Ada Apa Dengan April.
Kalau dulu time kecik-2, orang selalu buat April fool. Membe-2 aku la kan. Aku dari dulu memang tak buat sampai sekarang sebab menghormati befday ayah aku time tu. Ceyh~ Baik tau aku. *plizz jgn muntah, kali ney je*
Tapi itu dulu la, time kanak-2 time mintak gula-2 kalau tak dapat mau meraung satu pasaraya lari-2 pusing-2 tak pun baring-2 golek-2 mintak gula-2 kat mak ayah.

Tapi bila dah besau ni, banyak cerita di sebalik April Fool telah revealed. Takde lagi aku jumpa orang yang buat April Fool. Kalau ada memang aku hanggukkan kepala dorang kat dinding. Memang fool gila la kan.

Lagi, lagi.. Apa lagi tentang April? Ye, aku habis Matrik dulu bulan April oke. Dan di bulan April itulah aku berhempas pulas mengerah otak menjawab soalan PSPM2. Ouh, taknak kenang lagi kenangan payau itu. Kenapa payau? sebab takde lah pahit takde lah manis sgt. Oke oke je.

Lepas ni harap-2 bulan-2 yang lain meriah lagi macam bulan April. =)
Especially bulan Ogos. ^_^v

p/s : mungkin lepas ney entry aku tentang bulan je. hahah mood tengah berbulan penuh kan. Tibe-2. Takde kena mengena langsung.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...