Thursday, November 3, 2011

Kali Ney, Maaf Aku Memang Nak Merungut

Assalamualaikum.

=.=''''
Reaksi ini timbul kerana mood yang sudah hilang sejak awal pagi. Sentap. Sengal. Semuanya. Membuat pagi yang indah bertukar tak indah. Harap tak membawa sampai ke petang. Harap. Dan harap juga, akan ada perkara yang tak membuat aku, men-double-kn reaksi aku =.=''' menjadi =..=!! dan kesentapan juga kesengalan.

Wehhh. Wehh. Apa yang sentap sangat ney?!

Macam ney ceritanya.

Semalam, berkumandang satu kolej pasal fogging pkol 6.30 pagi berulang kali. Fine, itu aku tak kisah. Arahannya, supaya semua pelajar ambil tindakan esoknya. Dan! untuk menunjukkan kerjasama aku, aku set jam mcm biasa pukul 6 pagi, walhal aku punye kelas start pkol 3.30 ptg. Kalau tak memang 6.30 pg la kan baru aku bangun. So, bangkit dari tidur bergegas ke bilik air ambik wudhuk. Solat. Selesai, jarum jam menunjukkan pukul 6.30pg. Tungu...

Mana? Mana? Mana?!!!!!

Mana fogging kau? Mana? Yang ada cuma announcement yang berulang dekat 10 kali yang sgt annoying! Tahap babun. Kata sebentar lagi fogging akan dijalankan...bla bla bla bla....sila beri kerjasama. Fine. Aku dah bangun awal, aku dah beri krjasama. Mana fogging kau? Bersungguh budak perempuan berlari keluar toilet. Kesian gile mandi dalam keadaan yang tak tenang. Takut terserempak dengan 'org fogging'. Annoucement pown dah seakan berbau ugutan atau ancaman.

Tunggu punye tunggu sampai tertidur. Menjerit dlm hati sbb jiwa tak tenang gara-2 annoucement yang very annoying sbb byk kali, bukan annoying sebab suara dia. Nasib baik suara dia ala-2 DJ. Fine. Sekali lagi announcement (brape byk kali la aku cter psl announcement) suruh keluar bilik bla bla bla fogging akan dijalankan sebentar sahaja lagi. Tengok luar, dah terang. Eh pukul brape ney?

Tengok jam dengan muka penat sebab almost demam.

APA?!!!!!! 7.30 pagi?!!!

hati aku membara tak terkata. Buat aku tergesa-2 time aku tga serabut gara-2 selesema. Hati aku menjerit mcm nak gila, kalau ada microphone yang  bole dga suara hati aku, mau tak pecah gegendang telinga penghuni kolej dengar aku menjerit. Aku penat weyh! kepala aku sakit.
Tolong hormaat sikit kitorang, aku tau la kau org penting. Lebih tua dari kitorang. Jgn la buat sesuka hati. Kalau dah janji pkol 6.30 tu, 6.30 la.. Yang kau drag sampai satu jam kenapa?

Dah tau lambat, sampai-2 nak arah-2, buka bunyi siren yang annoying + +
Ckp la sorry lambat ke, jamm ke..
aku tunggu korang mcm tunggu org tersayang kau tau tak.

Kalau takut jamm dah tau kau janji 6.30 geraak la pkol 6.00 ke 5.45 pg ke. Kalau sebenarnya kau mmg dah target nak fogging pkol 7.30 pg tak payah la nak buat gempak dgn cerita gebang ckp nak buat 6.30pg.
Kitorang dah bangon la time tu. Masing-2 ada kelas. Faham?! Kelas paling awal pukul 8 pagi, TAU TAK?!



Sekian.

p/s : maaf, bahasa semakin kasar bila dah sampai paragraph terakhir. Mengikut perasaan, hingga keyboard ney aku taip seakan menghentak sekuat hati. Jangan marah ye sebab aku marah. Lepas ney tepati janji. Allah tak suka org yang tak menepati janji.

1 comment:

NadellaZahare said...

aku bangun 6stengah tton balik, bangun balik 7 lebih kol kau. baring balik. baru keluar. haaaa -..-"


p/s ; patut lew mukew awak macham tadiew :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...