Friday, October 7, 2011

Ini Entry penuh Jiwa. Yeke?

Assalamualaikum,
_____________________________________________________________________________
Tak faham.. aku taknak...
Apa yang aku tak faham?
Apa yang aku taknak?
Aihh.. =.='''

Aku serius, tak faham bila mula cakap pasal perasaan.
And aku serius dah taknak,, diulang DAH TAKNAK terjatuh dalam hati sesiapa.
Its hurt but also its wonderful. Yeah, most of the time is wonderful. How wonderful is it?
I dont even know how to explain it..
Nice.!

Saya akan tunggu sampai awak bagi hati yang pernah awak bagi dulu semula.. Saya akan tunggu.
Ouh no! Maaf saya ambil balik hati saya. Bukan sebab saya berpaling tadah. Tak tadah apa-2 jadi nak paling apanya. Bukan juga sebab saya membenci. Ouh! Saya tiada perasaan benci pada orang. Percayalah, kerana setiap kali cuba membenci saya akan mudah igt pada dia. Jadi saya biarkan saja.

Let me get this straight, aku memang pernah sayang. Ya, aku sebut PERNAH, tapi tidak bermakna sudah tidak sayang lagi sekarang. Mungkin aku taknak mengaku. Mungkin juga aku tak benarkan perasaan itu mengambil alih. Mungkin jgakk aku ney dah mati rasa. Dan yang paling mungkin aku ego. Atau yang paling dahysat lagi kejam, mungkin kau takde dalam aty. Ah! peduli semua tu. sebab aku memang seriously like crazy tak tau. Aku memang takkan lepaskan kau. Sebab itu aku lebih suka kita jadi kawan. sebab aku dapat ikat kau smpai bila-2.

Tamaknya aku! Ya, aku memang tamakkan kasih sayang. Eh, yeke? Entah. Aku pown tak tau. Sigh. Aku sendiri tak berapa nak jelas dengan diri aku. Ini pula orang kata dia faham tentang aku. No bebeh! You don't

Aku ingat lagi aku pernah cakap.
I love you because of your weakness. Thus, it makes me keen to make you feel better and wash away your thought that you have too much weakness. Therefore, your weakness will be your strength afterwards..
hahaha memang tipula kan aku cakap bahasa Inggeris kat dia. hahah. Tapi ney ayat betul, aku saje translate jadi BI. Baru power. Kononnya. Tapi, seriusly aku tak pandang dah kekurangan kau. Dulu kau merokok pown, aku still oke lagi. Walaupun i really hate smoker.. Tapi dengan berkat and kesungguhan kau, see kau dah tak merokok sampai sekarang. Its almost a year and half. Kau tak bangga ke? Aku serius bangga gila bila aku cerita pasal ney kat kawan-2 aku.

         Kau tau apa yang paling buat aku bangga? It is bila apa yang kau fikir tu tak mungkin, aku berjaya buat kau fikir and lakukan itu menjadi sesuatu yang sangat mungkin. Mungkin sebab itu aku masih mengikat diri aku pada kau. Aku sangat risau bila kau jatuh.

         Aku tak tau kenapa aku tak boleh berhenti bicara pasal kau dalam blog ney. Aku tak tau kenapa. Mungkin sebab kau je yang aku fikir. Kenapa? sebab rasa bersalah aku pada kau yang menggunung macam gunung everest kowt.

Aku tak sangka, and kaulah satu-2nya lelaki yang kata,
Apa yang Aimi buat tu semua betul, kenapa Aimi nak rasa bersalah sangat. Tengok dalam blog and status FB Aimi mcm terseksa sangat. Tak perlu rasa macam tu, sebab betul and bagus apa yang Aimi buat.
Terseksa? yes, i do. Betul? Yeah~ now I do know lepas kau cakap macam tu.
Thanks.

Kau tanya,
Bila lah Aimi nak kasi balik aty Aimi tu ek?
Aku cuma mampu kata,
Maaf. Aku tak tau. Mungkin tak boleh untuk sekarang. Apa kata kite tunggu je apa yang jadi masa depan nanti. Kalau memang itu jodoh kita. Yes, we will be together and I'll give you all my heart. Kalau tak. I'm really sorry.
and, and he say
Terima kasih. Untuk kata-2 itu.
Aku tak tau itu ayat kecewa atau memang ayat sgt-2 menghargai apa yang aku kata. Aku memang dungu bab-2 cmney.

Hahaha. Sudahlah. Enough. What is enough is enough. Pinjam ayat Cikgu Salwa --> tak boleh is tak boleh
tapi aku ubah. =P
Actually aku pown tengah menunggu bila hati aku nak bukak pintu. Aku tak boleh paksa. Sebab ia berlaku spontaneous. So, siapa yang mampu hidupkan hati aku yang dah mati ney. Terima kasih banyak-2.

Aku tak tau siapa. Aku juga tak tahu adakah dia itu adalah kau. Dan aku berharap serta berdoa dia itu adalah yang terakhir. Hati aku bukan mudah untuk diruntuhkan tembok besar cina itu, bak kata kazen aku Mala. Ya, aku ada bina tembok besar cina yang hanya aku mampu meruntuhkan. Tapi kalau kau tak mampu buat aku meruntuhkannya. Lupakan.

Kalau tak pasti lebih baik jangan. Aku taknak. Dan bila difikir aku jadi tak faham. Kenapa nak bercinta kalau tak tau ia akan berakhir bahagia. Kan? Pelik betullah manusia punye perasaan.
Kalau nak bandingkan ngan kucing, hahaha memang tak la kann.. keluarkan aje pheromone, berduyun datang. Aihh.. tapi kami manusia. Tolong sket, tak kelas kau jah~

Dah. Aku merepek.
Sekian.
Wassalam..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...