Tuesday, October 11, 2011

First Time Hantar Assignment Online.

Assalamualaikum,
Selamat sejahtera,
Hai readers.
____________________________________________________________________________
(Sila baca tajuk entry kuat-2)
Wahhh first time ye. Dahsyat..
Aku memang suka canggih-2 mcm ney. Bagus betul. Barula terasa up to date, kelas kau jah~
Jarang dibuat orang anta assignment secara online. Takde la jarang, aku rasa zaman sekarang ney, ak bet semua akan buat benda yang sama. Kan? Kan?
Pengalaman pertama hantar assignment secara online memang menyentapkan aku.
Kenapa?

Dengar aku nak cerita.
Kerja ney aku start dah lame. Tapi disebabkan faktor aku tak faham langsung apa yang ditulisnye dalam buku tu, maka aku mengambil masa yang sangat lama untuk menghabiskannya.. Malah sudah berulang kali dibaca. Masih begitu. Mungkin aku tak baca doa. Mungkin aku banyak buat salah. Yela, banyak dosa ilmu susah nak lekat. Adeyh.. Tapi takpe, sekurang-2nya aku dapat buat slide yang aku faham isi dalam buku tu.

         Tibalah hari dateline (malam), aku baca semula sebab tak puas hati kenapa aku tak faham tapi ntah macam mana aku boleh faham sekejap je. *blink!* Allah nak bagi kan, siapa tahu. So dengan lajunya idea datang maka dengan laju jugaklah aku cuba siapkan. Oke. Setel. Nak combinekan dengan slide membe. Masukkan thumbdrive pada lappy dia. Klik. Klik. Klik

        Demmmm! File corrupted. Tak boleh baca. Aku cam...haaaa????!!! What?! corrupted?! Macam mana ney!!!! Oke. Takpe aku masih boleh buat muka ayu+cool habes. Eject. Bukak kat lappy aku. Betulkan mana-2 yang patut. Eject. Masuk balik dalam lappy dia.

=.=''''' File corrupted. Oke masa ney aku rasa nak marah. Nak hempas apa-2 saje barang yang ada. Kenapa time ney kau nak corrupted file oiiii~ mase dah nak time ney. Nak kne anta sebelum 12.00 AM. Kau buat hal pulak lagi bape minit nak time's up. Tiba-2 mentol dalam otak aku ney menyala. Eject. Copy gamba-2 yang aku dah buat di luar folder satu persatu. Eject. Masuk balik dalam lappy member. Yang corrupted aku delete. Buat slide baru. Copy paste ape yang aku dah buat tadi. Check balik mana yang patut.

Akhirnya....
BERJAYA!!!!!
NO MORE CORRUPTED FILE.

Tapi. Tapi. Tapi......
=.='''
Jam menunjukkan, 12.25 AM
form untuk upload file dah takde..
T_T menangis ke'tension'an. Adeyh... Dugaan betul.
Kepala dah sakit. Aku terus tidur.
Ingat nak hantar by hand. Tapi tak sabar. Sebab masa lambat sangat, kelas start pkol 11 pagi jap g. 
So, aku pown email jela kat tutor aku. Tak tau la dia dah terima belum. Nasib la.

Pengajaran : Jangan buat lambat-2. Buat awal-2. Faham ke tak faham kau buat aje slide tu. Nanti boleh baca semula untuk fahamkan bila da setel slide. (tapi kalau tak faham pown macam mane aku nak buat sllide mengong)
Mentol kat otak tu kasi menyala awal-2. Takdelah buat kerja berkali-2.

p/s : kenapa kau baru terfikir nak maen copy paste file disaat akhir yang genting itu? Takpe lepas neey aku akan buat and submit beberapa hari sebelum dateline. Amek kau semangat!



Sekian.
Wassalam..
Thanks for reading. 


1 comment:

mei merah said...

mmg corrupted betei nk antr assgment on9 wktu mlm dimana tenet sgt slow. fed up aku mlm td. huh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...