Wednesday, August 17, 2011

SEGMEN : Personaliti Blogger Mengikut Jenis Darah



Assalamualaikum...Bebeh! (saje tambah mood baik)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Baiklah anak-2.. Jika melihatkan tajuk entry ku kali ini..Sudah terang lagi bersuluh, aku join satu segmen. Rasenye macam agak lama aku menyepi dari join ape-2. Tapi memang jarang pown, sebab aku jarang gila on-9 and hapdet blog aku, coz ape yg aku buat always is blogwalking. Saje jalan-2 merilekskan *cam dahsyat je eja* otak aku yang selalu gak serabut tak tentu pasal.

yeah! tu dia Cik Dila punye header.. (Tuan segmen)

Okeyhlah, intro aku terlalu panjang. Harharharhar..
Pernah terdengar jenis darah boleh menunjukkan personaliti seseorang malah mempengaruhi diet org tu jugak. Aku tau korang mesti pernah dengar pasal diet mengikut jenis darah. Oke aku taknak cerita apa-2 pasal diet-2 bagai. Hahaha. Sebab ramai org salah anggap pasal diet.

Baiklah, *wahah dah mcm cikgu pulak* mengikut salasilah keluarga aku, ceyh... Ayah aku orang berdarah panas. (ofkos! mamalia annn.. ) haha oke aku mengarut. Bahasa pasar :
AYAH AKU DARAH O, MAK AKU DARAH A, SO AKU????? sila lihat carta dibawah >>>

SERONOK BELAJAR BENDA ALAH NEY..I LOVE! BIOLOGY. HARHARHAR
                                           
Maka dengan ini aku mengisytiharkan bahawa AKU BERDARAH A 
Berikut adalh personaliti mengikut darah... (wah formal gituuu)


Darah A [ Farmers ] >>> yeah tu dia darah aku!!
Mereka berdarah jenis ni memang seorang yang pemalu , 
bertimbang rasa , setia , tak pandai menipu , perahsia , 
sensitip , agak degil dan serius dalam hidup..

Darah B [ Hunters ]
Mereka berdarah jenis B seorang yang periang , mempunyai personaliti
yang tersendiri , pemalas , kurang sabar , tapi sangat passionate
*bersungguh-sungguh bila melakukan sesuatu

Darah AB [ Humanists ]
Mereka pandai menguruskan kewangan , cool and steady,
ceria , bijak mengawal emosi.

Darah O [ Warriors ]
Outgoing , expressive , passionate , ada ciri pemimpin , 
self-confident , sifat cemburu kuat , setia , sabar




Jadi kepada mereka yang ingin join segmen ini.. Bolehlah klik saja di banner tuan tanah di atas yew! 
Meh la join. Bukan je dapat tambah kawan, dapat jugak info best mcm ney.. Kan? Kan? Kan?

Okeyhla! Sekian
Calo bete!

12 comments:

cik dila.. said...

hehe..mesti pemalu nih..thanks join
dear..:D

Dunia Cik Maia said...

hehehe.. sama-2 dear..
pemalu? hehehe kadang je.. haha

siti hidayah said...

datang singgah nak tengok darah jenis apa. saya jenis O.

*salam kenal :)

Shuhaida Subri said...

singgah gak sbb nak tgk jenis darah apa. Sy AB. Sy follow blog awk neh.. Awk follow sy balik boleh?

hehehehe *blush*

Aku DaN SeSuAtU said...

darah o di sini

Farahin Ahmad said...

saya berdarah O.hehe

alyana shafinas said...

wahhh..kter sme jenis darah lahh..hehe salam kenal =)

salwaismail said...

Darah A singgah sini
Genggggggg! :D

http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/segmen-personaliti-blogger-mengikut.html

EjAt_mU89 said...

jln n follow blgger spesis drh sme hehe

Fida said...

darah B menyemak cnie.
eheh

Cik Mimie said...

cik mimie darah A jugak..
^_^

Dunia Cik Maia said...

salam kenal ye semua.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...