Monday, July 4, 2011

Ayah Aku Yang Banyak Ngomel Daripada Mak Aku.. Har Har Har.

Assalamualaikum.
Tengok tajuk entry cam nak ngutok je an?
Mesti akan ramai yang condemn, kate aku ngutok mak bapak sendiri.
Der..ini blog aku. Sukati la aku nak wat tajuk ape..yang penting isinye tu bukan mengutuk.
Ade jgak yang mungkin kate kat aku, der tajuk melambangkan isi. So???????? bace dulu baru judge. =)
(apelah yang bebel ney??)
**back to topic**

Dikesempatan ini, aku ingin menceritakan keunikan ahli keluarga aku yang memang unik gile! terutama ayah aku. **not really especially, sume unik**
For information, taon ney aku 19 thn. Well, masing2 will assume that aku akn kerja. membantu keluarga kononnya. But in fact! Aku tak, aku dok ternak lemak pagi petang siang malam kat rumah. Silap2 rumah aku pown dah nek meluat tengok aku dok melepak. Aku ney bukanlah malas, tapi memang pown. Aku memang tak buat kerja, sikit2 tu adelah. Tapi disebabkan kerja tu macam kemas2 rumah, bilik, sapu sampah, mop dan sebagainya. So we can ignore that. Byaselah tu. Kire mcm tak buat apa2 jugaklah kan.
Except memasak! bukan aku tak reti memasak, tapi aku ney jenis lau selagi ada orang yang boleh masak, der aku takkan masak. So maknanya, aku akan masak time memang aku kena masak (sowg kat rumah).
**oke, mukadimah aku sangat panjang**

Kenapa aku kata ayah aku ney yang selalu bebel daripada mak aku.
sorry ayah..hehehe

Ayah : Akak, kau ney kan tunjuklah contoh yang baik kat adik2 ney malas memanjang 
Ayah : Akak, tolonglah ibu, asyik tengok tv lepak je.
Ayah : Kak, tak senonohlah kau ney, biar Aniq yang wat. Kau ney men arah2 je.
Ayah : Cubalah masak, orang sepatutnya dah 19 thn dah pandai masak buat kerja rumah, kemas2 bla.. bla.. bla..
Ayah : **balik kerja** takde kerja lain la tu, tido je satu hari (walaupun sbnanye aku tak)
Ayah : Akak, kau ney takde wat pape pown.
Ayah : bla bla bla bla...

Ibu : Akak tolong buat ney. (aku buat ikot apa yang dia sroh je)
pastu diam. Dia tau aku cmne, bukannya aku malas, cuma like I said aku takkan buat selagi ada orang yang boleh buat kerja tu. Yang ayah aku pulak, bebel mengalahkan makcik2 dan mak aku sebab, aku rase memang betullah aku ney anak ayah. Well, org kate anak first ney anak kesayangan an? an? haha. sbb tu asal nampak muka aku, ada je dia nak tegor. Adoyyaii. Aku tau ayah sebenarnya taknak tunjukkan yang dia puji ak an? an? aku tau, ayah puji aku. harharhar.

Kenapa aku kate gitu? sebab lau aku salh skit atau result aku jatoh sket, mulalah dia kate aku malas, berangan, main2 dn sebagainya. P bila result aku gempak atau menang ape2 dpt hadiah. Dia pula yang kecoh, saje nak jeleskan mak aku. Dia kate
Tengok, mesti nama ayah dia ade sebot an??
**tak pown**
Dia ada sebot nama ayah tak? 
Adoyyai,,

ehsan incik google 
Lagi satu citer pasal ayah aku, dia ney memang suka kucing tapi tak suka bela kucing. Nanti, lau ade kucing ngendeng kat umah, mulalah sesi perbualan antara ayah aku dan kucing. Kalau kucing tu nak msuk rumah, ayah aku tak bagi. Hanya dengan, "eyp. tak mao!" kucing tu faham!!!!! demm. Macam mane ayah aku ley bercakap dengan kucing??? Lau ada kucing betina yang sarat bunting bape bulan nk tggu hari, dia bley usap2 perut kucing tu, and berborak2 skali. Kucing tu reply beb. ngahngahngah

camni ey ayah anak kucing tu?
Mulalah dia citer time dia bela kucing masa zaman sekolah dulu. Kucing jantan, bernama Ringgo. (mungkin era Elvis Presley) Dia katalah setiap kali balik sekolah kucing tu dah tggu dia depan pintu pastu lompat atas badan. Waaahhh! mcm man best friend. Indahnya dunia~ Pastu nanti dia cerita la dia pernah jadi bidan kucing, **tak tau kucing yg mane** ceritalah segalanya dengan penuh detail. Cmne keadaan anak kucing tu mase baru lahir, mcmne keadaan kucing tu nak melahirkan.. OMG!

Actually banyak lagi pasal ayah aku, cuma jari aku dah nek malas nak taip lagi banyak. Cukup jela sampai ney je yang aku story. Nanti aku citer pasal keunikan adik aku, Aina. Wahahaha. **mampus ku lau dia baca**
In conclusion, thanks dad coz bebel kat akak mcm mak2. hak3. I know you proud of me, cuma malu je nak ckp an?? an?
okeyh! caloo beti!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...