Saturday, June 18, 2011

Cerita Tentang Menge'test

SAYA BANGGA MENJADI ANAK JOHOR
ooooyeaahhh~
(well actually ak anak en. Abd Ajis)

setelah lama ku tunggu-tunggu..... akhirnya, buka juga Senai-Desaru Expressway tuu..pada 
10 June 2011 untonglaaa an owg johor.
Sempena pembukaan lebuhraya tu, dia bg free beb lalu situ, sebulan jela an takkn nak lebih2 plak. Maklumlah, manusia byase mmg suke bnde free.

Kenapalah aku dok tggu bila tmpat tu nak buka an? Mestilah! ak dok dekat je ngn tempat tu (Tman Scientex, Pasir Gudang lalu Cahaya Baru je kat blakg nun), ayah aku plak slalu g mancing kat area dkat2 situ, mmg menunggulah tmpat tu nak siap. Bukan ape, aku menyokong pembangunan kat Johor ney. (ayat puaka)
Seriously, mase baru bukak pulak tu cuti sekolah, perh! mmg berduyun kereta especially dr Singapore. Ape lg g Desaru lah, tak pown g Tanjung Balau. hehehe bercuti la katekan. Tmbah pulak free, sape yg taknak. Lagipon dah dekat lah tu, lau dulu nak g Desaru kene lalu Kota Tinggi, mak aiihh nek lenguh punggung, p skg lbey kurang stgah jam da smpai. Memang seronoklah kan.

Maka dipendekkan cerita, kami sekeluarga pown mengambil peluang menge'test' (bak kate ayh aku) jln kat situ, mmg kejap je nak smpai Tanjung Balau. hehehehe so tak yah susah2. Seriously (lagi) memang cntek weyh pemandangan. Sejuk je mata, so bagi yang bawu pas ptos cnta ley jejalan lalu situ, komfem mesti tacing habes. **sadis** Almaklumlah, damai je suasana an, so boleyh la layan perasaan cintun penglipur lara tuuu..

okeyh, info pasal lebuhraya ney sket :
~ sebahagian daripada Iskandar Malaysia
~ jaraknya 77km sahaja
~ masa ke Desaru (laluan dulu) 2jam, skg satu jam jeee
~ merentasi Sungai Johor
~ mempuanyai jambatan kabel yang merentasi Sungai Johor dan merupakan jambatan sungai terpanjang selepas Jambatan Raja Permaisuri Bainun

take a look at it :

menarik ann??

hurrrmmm.. terase bangge bile lalu situ


best tak nek kat ats tu??


bangga bangga bangga!!

secara menyeluruh..

ayah aku kata :
stiap kali lalu kat jambatan tu terasa meremang bulu roma
**sebab terasa bangga and teruja ye, bukan sebab ada makhluk halus ke hantu jembalang ke**

*senyum* bukan ayah ak je, ak pown.
well, like father like daughter kata omputih ye..



p/s : memangla aku bangge jadi anak Johor, tapi aku
tak pasti sama ada aku ingat lagi ke tak lagu Negeri Johor.
*gelak bengang* and ak pown tak tau banyak tmpat kat Johor.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...