Monday, June 20, 2011

Bila Perempuan Berkata Tidak Atau Mendiamkan Diri..

Assalamualaikum.. (alahai.. lame ak tak start entry dgn ney.. uisy3)


Beberapa hari yang lalu.. Seorang jejaka (ceyh.. cm dahsyat plak ayt ak) berkata bahawa dia sangat ingin memahami perempuan (actually tuju pd ak) *senyum* Kemudian, aku membalasnya dan berkata, "how hard you try to memahami perempuan..tetap susah and xkn faham sometimes it almost impossible" (ayt asal beb) 


oke berdasarkan pengalaman dan pemerhatian aku :


bila sepasang kekasih  sedang asyik dilamun cinton.. (gile kentang ayt)
si lelaki : ayg, you syg I tak?
si pmpuan : ofkos la I syg u.. nape u tnye cmni?
si lelaki : saje.. ala u ney I tnye je.. u I syg u tau..


bila masuk fasa selesa.. lebih kurang beberapa slpas 1/2tahun bercinton..
si lelaki : ayg, you syg I tak?
si perempuan : asal u tnye? 
si lelaki : ala u ney I nak tau u syg I ke tak..
si permpuan : taknak jawablah. (atau tukar topik perbualan)


bila masuk fasa krisis.. asyik bergaduh mcm kucing (bukan dgn anjing) tapi dgn kucing jugak.. tau an cmne.. memekak jewww...
si lelaki : I slalu ckp I syg n cinta kat u tapi I jarang n kekadang tak pernah dga u sebot pkataan 2,
                u syg I tak?
si perempuan : U nak tau ape lagi??
pasangan tu bergaduh sebab si lelaki rasa si perempuan dah jaoh dari dia dan dia merasakan si perempuan tidak lagi menyayanginya.. jadi dia semakin hambar.. apabila si lelaki hambar, si perempuan merasakn si lelaki sudah bosan dgnnya.


Guys!!!! dont be stupid oke!!! oke this is the thing that i think its a fact!


takde permpuan yang tak suke dengar kekasih  dia mengucapkan kata CINTA! (cis. puakenya aytku)
tapi jgn salah.. perempuan tak suke dengar lelaki yg dia tak berminat dan yg telah diberithu bhwe dia tidak berminat (menolak lelaki tu) ckp CINTA@SYG sooo many time..kat dia.


oke cmni.. bile pasangn bercinta baru ade dlm fasa honeymoon! perempuan tu akn slalu bgtau lelaki tu yg dia mmg syg kat lelaki tu, sbb dia nak lelaki tu tahu yang skg ney, hnye laki tu dlm hati dia so, dia nak yakinkan lelaki tu yang dia terbaik!
bila dah masuk fasa selesa,, perempuan akan jarang bgtau atau sukar sbb malu2 nak bgtau.. sbb bg dia..Dia dah bgtau lelaki tu mse fasa honeymoon.. dia cukup yakin dgn perasaan dia takkan berubah. 
kemudian pada fasa yg seterusnya, perempuan kalau boleh tknk jwb soklan tu, sbb some of them merasakn soklan tu tak relevan setelah bertahun2 menjalin kasih..(wahh!) Jadi perempuan slalu anggap yang lelaki sudah tau dan masak dengan perangai/perasaan dia. Oleh itu, tidak perlu lagi untuk diulang tayang byk2 kali ape yg telah diluahkannya. 


Dude! bagi perempuan yang setia n slalu syg pada you all.. Dia tak perlu ucap keramat 
'I LOVE YOU' tu byk2 kali utk menunjukkan yang dia mmg betul2 syg. Sbb bagi perempuan yang berIQ tggi **maaf lau ad yg tersinggung** they believe that actions are important than words.
So, mereka akn melakukan ap saja yang termampu untuk menunjukkan yang mereka betul2 mencintai lelaki tu. Kalau mereka tak pernah ucap pown ayt keramat tu, tak bermakna mereka tak syg. Tapi you have to know that womans are detail. Kalau dia tak betul2 yakin dgn perasaan dia pd seseorang, dia takkn sewenang2nya mengucapkannya. kerana, bagi perempuan ayt itu sangat bermakna dan boleh menyebabkan sebuah dunia berubah. Dunia seorang lelaki yang teruk kepada lebih baik. (contohnyeeee)
**rolling eyes** fhm2 la sendiri mksod ak ney.

Orang dulu2 kate, perempuan kalau diam dan tersenyum tandanya setuju.
well, dah lumrah alam.. perempuan diciptakan dgn sifat malu.
sifat malu itulah yang menyelamatkan perempuan dari dimalukan kelak..



pesanan ikhlas :
jagalah perempuan yang baik yang kau sayang sebaiknya,
kerana sekali kau kehilangannya, sukar untuk mendapatkannya.
Hargailah apa yang kita ada sekarang


by : miss maiamyra

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...