Friday, April 22, 2011

~NaK pErcAya Ke Tak eK? ~

sayang, tolonglah percaya pada saya
tolonglah percaya yang saya takkan lepaskan awak 
percaya?? nak percaya ke? perluke aku percaya??
kata ayah : 
jangan percaya dengan lelaki yang sememangnye tak boleh dipercayai, lelaki suka ambil kesempatan.
yew. bukan aku yang cakap. tapi AYAH aku yang cakap mcm tu tau tak! memang kata2 itulah yang paling ak akan igt smpai bile2 bebeh! aku salute gile kat ayah aku! hehehehehe


tapi kan.. kepercayaan sgt penting dlm sesuatu perhubungan. even dlm teamwork.
so?? nak percaye ke tak nak neyh???


tapi kan.... kite tak pernah sedar yang sebenarnye kite dikurniakan satu perasaan yang membuatkan kite yakin and percaya pada seseorang.. yew. kite perlu rasa tidak percaya itu. sebab memang telah ditakdirkan yang manusia ney memang sukar dipercayai. tetapi saya sangat yakin ada satu yang tak mungkin dpt menipu kita. walaupun kata2 yang meyakinkan dilontar bertubi-tubi, itu sememangnye mewakili akal yang mengawal kita. tapi sgt jelas lahir rasa hatinya yang dapat kite lihat daripada mata.


yeah! itu dia! mata menceritakan segalanya syg!

huhuhu.. so.. cerita pasal percaya kepada lelaki. ya! saya akui saya kurang percaya pada golongan itu. tetapi, saya sedar hubungan saya dengan Mr.Honey takkan lancar kalau hari2 saya prejudis pada dia. hidup saya takkan tenang. so, saya ambil jln mudah. saya tanamkan satu buah fikiran yang saya rasa ia sgt berkesan..
apekah dia?
yeah, itu dia! saya tanamkan satu perasaan yang macam ney <3
aku takkan kacau urusan hidup kau. kau boleh bebas lakukan ape saje hak kau. tapi, kau kene pandai-pandai control diri kau. kalau nak hubungan ni selamat, think about what we've been through all this time together. kalau betul kau setia, kalau betul kau boleh dipercayai. PROVE IT BEBEH! sekali kau hancurkan kepercayaan, it takes a lot of time to heal it. a year is not enough to heal beb its never enough until you prove that you can be trusted again
how to prove??? hey! takkan semua nak kene suap. anda harus fikir sendiri laa...
remeber, dont you ever try to cheat that you're innocent and can be trusted. sbb, if you try to, its totally look plastic. lagi2 kalau lelaki yang memang merayu gile mintak gurl tu percaye pada dia tapi langsung dia tak buktikan. memang kekadang jenis itu lah yang paling sukar dipercayai.


tapi, bile pikir balik. kalau gurl tu memang bodoh. cinta mati la katekan sanggop wat ape saje demi lelaki yang dicintai **muntah dan menangis air mata darah** memang senang sangat dipancing kepercayaanya. **tuih!**


maka timbullah lagi satu kata-kata ayah aku and ibu : 
jadi perempuan tu jangan lembek, lemah and bodoh. tak payah sampai nak gadai nyawa dan maruah demi lelaki. belom kawen pown so, tak payah nak ngengade lebih-lebih. orang yang dah kahwin pown tak mcm tu
kata mereka. memang sangat meninggalkan kesan dalam aty dan kepala hotak ku. salute lagi sekali kat ibu and ayah! thanks for everything. thanks for all those advices.. hahahaha. 

ohh! terima kasih dunia. terima kasih ya Allah kerana memberi saya peluang untuk belajar melalui pengalaman tak kire lah pengalaman sendiri atau pengalaman orang lain.
**memegang trofi dan melambai2**

nota kepala :
tak semua lelaki jahat. tak semua lelaki tak boleh dipercayai. tapi tak salah kalau kite berwaspada. majulah cinta untuk dunia! **dahsyat....**

ASSALAMUALAIKUM
by : maia_myra

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...