Friday, April 22, 2011

~NaK pErcAya Ke Tak eK? ~

sayang, tolonglah percaya pada saya
tolonglah percaya yang saya takkan lepaskan awak 
percaya?? nak percaya ke? perluke aku percaya??
kata ayah : 
jangan percaya dengan lelaki yang sememangnye tak boleh dipercayai, lelaki suka ambil kesempatan.
yew. bukan aku yang cakap. tapi AYAH aku yang cakap mcm tu tau tak! memang kata2 itulah yang paling ak akan igt smpai bile2 bebeh! aku salute gile kat ayah aku! hehehehehe


tapi kan.. kepercayaan sgt penting dlm sesuatu perhubungan. even dlm teamwork.
so?? nak percaye ke tak nak neyh???


tapi kan.... kite tak pernah sedar yang sebenarnye kite dikurniakan satu perasaan yang membuatkan kite yakin and percaya pada seseorang.. yew. kite perlu rasa tidak percaya itu. sebab memang telah ditakdirkan yang manusia ney memang sukar dipercayai. tetapi saya sangat yakin ada satu yang tak mungkin dpt menipu kita. walaupun kata2 yang meyakinkan dilontar bertubi-tubi, itu sememangnye mewakili akal yang mengawal kita. tapi sgt jelas lahir rasa hatinya yang dapat kite lihat daripada mata.


yeah! itu dia! mata menceritakan segalanya syg!

huhuhu.. so.. cerita pasal percaya kepada lelaki. ya! saya akui saya kurang percaya pada golongan itu. tetapi, saya sedar hubungan saya dengan Mr.Honey takkan lancar kalau hari2 saya prejudis pada dia. hidup saya takkan tenang. so, saya ambil jln mudah. saya tanamkan satu buah fikiran yang saya rasa ia sgt berkesan..
apekah dia?
yeah, itu dia! saya tanamkan satu perasaan yang macam ney <3
aku takkan kacau urusan hidup kau. kau boleh bebas lakukan ape saje hak kau. tapi, kau kene pandai-pandai control diri kau. kalau nak hubungan ni selamat, think about what we've been through all this time together. kalau betul kau setia, kalau betul kau boleh dipercayai. PROVE IT BEBEH! sekali kau hancurkan kepercayaan, it takes a lot of time to heal it. a year is not enough to heal beb its never enough until you prove that you can be trusted again
how to prove??? hey! takkan semua nak kene suap. anda harus fikir sendiri laa...
remeber, dont you ever try to cheat that you're innocent and can be trusted. sbb, if you try to, its totally look plastic. lagi2 kalau lelaki yang memang merayu gile mintak gurl tu percaye pada dia tapi langsung dia tak buktikan. memang kekadang jenis itu lah yang paling sukar dipercayai.


tapi, bile pikir balik. kalau gurl tu memang bodoh. cinta mati la katekan sanggop wat ape saje demi lelaki yang dicintai **muntah dan menangis air mata darah** memang senang sangat dipancing kepercayaanya. **tuih!**


maka timbullah lagi satu kata-kata ayah aku and ibu : 
jadi perempuan tu jangan lembek, lemah and bodoh. tak payah sampai nak gadai nyawa dan maruah demi lelaki. belom kawen pown so, tak payah nak ngengade lebih-lebih. orang yang dah kahwin pown tak mcm tu
kata mereka. memang sangat meninggalkan kesan dalam aty dan kepala hotak ku. salute lagi sekali kat ibu and ayah! thanks for everything. thanks for all those advices.. hahahaha. 

ohh! terima kasih dunia. terima kasih ya Allah kerana memberi saya peluang untuk belajar melalui pengalaman tak kire lah pengalaman sendiri atau pengalaman orang lain.
**memegang trofi dan melambai2**

nota kepala :
tak semua lelaki jahat. tak semua lelaki tak boleh dipercayai. tapi tak salah kalau kite berwaspada. majulah cinta untuk dunia! **dahsyat....**

ASSALAMUALAIKUM
by : maia_myra

Puas Berfikir

okey..
tade citer happening pown. just nak citer.. 
yesterday is my "honey"s birthday.. sorry dear.. got no present to give you.. but dont worry i always pray for you.. its much more worthy and valuable than anything right honey?


i think of something!


it keep circle in my mind.. anyway, i think i should give him something.. juz to make it more remembered. hahahaha.. what should i do hah? what should i give?


i think of something that sweet (not that sugar lah!), cute and memorable things. and of course, handmade bebeh! i think i should make a present for him. i should. yeah walaupun lambat but its worth okeyh! much better than nothing ryte??


hurrrmmm. i think of fluorescent card. yeah i know. kinda impossible, hey impossible is nothing dude!
hahahaha.. yeah i admit here. ak memang suke bagi hadiah yang ak buat. it shows how much i love them from the effort that i've put on it.
yep! recently ak bagi adiah bunge ros kertas yg ak buat sendiri specially for my friend. 




yeah! itu dia! yang emas tu aku wat pkai 
pembalut ferrero rocher


sweet kan aku ney?? romantic gitu. wahak6 
(siyes! nyampah puji)

tapi dude. itu aku beb. memang ak suke susa kan diri tok wat owg len senyum bahagia. coz it makes me much more happier! tapi lagi happy kalau dia appreciate usaha ak. ak tak mintak apa2 pown beb. HANYA APPRECIATION!

bagi ak. mengikut kate Mr.hunny sye la kan....
kalau kite tak dapat senangkan/happykan owg.. kite jgn susakan owg...
wah! i loike that statement syg! hahahaha.... mmuah! mmuuah!
**aih minah ney, lebih nampak...**


okeyhla beb.                    ASSALAMUALAIKUM
by : maia_myra   

Thursday, April 21, 2011

Ya, memang itu aku

yew.
aku memang suke tuka2 nme profile fb ak.
aku memang suke tuka2 nme blog ak.
aku memang suke tuka2 profile pic fb ak.


yew.
aku tau ramai yang komplain.
ramai yang kate gedik jew tuka2.
ramai yg kate konon bajet hot.
ramai yg mungkin kate ak nakkan perhatian.
so?? ade daku kisah?? oh! tidak sesekali bebeh! hahahaha


sorrylaaa start entry cam gud gud jew. hahah bukan nak kuang aja. saje jew,


okey..bukan nk kata ape. cume ak tak suke ngn owg yg suke komplain2 sgt ney ha. aih. 
kite bako aje. ok. tak faham dengan owg yg suke komplain sini sane. (aku ney pown tga dikire komplain jgak. sebab ak komplain owg yang suke kopmlain) hahahahai!
okeyh! 


ak nak ckp jew. lau yew pown nak komplain. jgn la komplain pasal diri seseorang tu. cop! jgn salah paham! maksod aku bukan tak boleyh komplain langsung! hehehehe musnah dunia lau takde satu pown komplain. okeyh. nak komplain boleyh la syg oii..kalau perangai atau sikap atau ape yg berlaku tu akan memudaratkan owg laen. contoh, jalan tak berturap. memang la kne komplain. perangai sesowg tu mcm makhluk laknatullah..hik3. memang la wajib komplain, tegur and nasihat. ini kalau setakat komplain ajew, takde tindakan. aih. SUSAH! huhuhuhu. bahaye mcm tu. hui3.


okeyh,, tapi!! contoh. ko seorang yang sgt sistematik, ko lain drpd yg lain sbb ko ney jenis yg happy go lucky and tak kisah. you are special in your own way. tapi!!!!! ade owg komplain sebab. rase tak puas aty yg ade dlm atynye. ntah ape yg dia tak puas aty tah. hahahaha. ha.. so apekah perasaan anda?? sudah tentu anda sgt sedih and memencilkan diri. hahahah.


so saranan! biaq pi laaaa!


okeyh! enough pasal tu.


neway. dah satu ary kat rumah. oke i kurangkan ego. YES! I ADMIT, I MISS ALL THE MESS I HAD IN KMJ..MISS ALL THE BUSY THINGS!


but.. im already at home. hahahaha.. neway.. i'm still wondering, wht should i do next hah? takkan la nk melepak kat umah je.. i've been thinking and planing for a long time! hahaha not that long laa.. just a few month before abes mtrik.. hehehe.. tapi.. bile dah lepak ney.. aih nafsu nak lepak sgt tinggi. nafsu mls pown bertandang, hehehehe. aih, kite bako aje!


tapi rase nye.. buat mase ney.. aku rase memang keje aku dok tengok tv la yew.. hahahaha.. boleh la tu.. lek dulu bawu satu hari kat umah...


ASSALAMUALAIKUM
by : maia_myra

Wednesday, April 20, 2011

~CerIteRa~

saat mata tak mampu lagi bertentang mata,
saat senyuman tidak lagi mampu membuat orang lain tersenyum,
dan saat waktu semakin membawa kita pergi..
pergi meninggalkan hari yang kita lalui,
hari yang pastinya akan menjadi kenangan...


       "okay, class... hye I'm Mr. Liew..I'll be teaching you English. So, let us introduce ourself to our friends!" ya. saat itu.. pagi itu.. masih jelas wajah2 mereka. saat itulah, kami disatukan. menjadi keluarga yang bagiku takkan sebahagia keluarga ini.. "my name is........" satu persatu nama disebut..


       hari berlalu,, mulanya,, terasa asing. lama.....saat itu muncul. kami...sentiasa bersama. bersama menikmati gembira, bersama meratapi duka. namun ku percaya, hnya bahagia yang memnuhi hidup kami sebagai keluarga HAYAT 32.


(sudah! tak perlu berjiwang)


tapi seriously, aku memang suka and hepi dapat habis matrik. tapi, aku jugak sedih sebab tak jumpa korang lagi (tapi harap2 dpt la yew)


_RuAnGan UcApaN_

kepada WARM UP GANG,
i really gonna miss you all sooooooo much... kite selalu bersama kemana2. huhuhuhu...kenangan dengan korang takkan dilupekan.. ingat tak mase kite wat projek bi smpai pkol 3pagi? pastu bangon pkol,, hurmm... walaupun penat.. p kite tak mngalah kan??

kepada HAYAT 32,,
i really gonna miss you all too...more and more.. best mase kite ambik gmba kat dlm dkk. mase kite men basket ball, men burop selipar... becoz of klas kite yg start men... klas len pown ikot men jgak.. aih! nak wat cmner.. kite ney kan trend setter.. keh3.. ingat lagi masa kite wat drama.. memang beriyew la kan kite wat prop. hahahah igt mase kida wat vdeo mcm owg gile tuuu... ambik gmba gile2. macam2 lagi la.. and paling igt sekali mase pertandingan drama tu,, ade masalah teknikal.. mase tu kite sume mmg marah + kecewa habes arrr... but we are profesional right??? hahaha so, juz let it go.. pastu best jgak mase kite wat BBQ.. hehehehe.. memang best! hahaha kite dpt tunjukkan yang walaupun budak lelaki kelas kite takde mase tu.. tapi kite berjaya siapkan semua tu and berjalan dengan sgt lancar... banyak sangat kenangan kita.. tapi kenang terakhir kita takkan selamanya aku lupakan.. kenangan kite men burop selipar untuk terakhir kalinya and kite mandikan tima dengan air campuran berperisa segar dari ladang. 
BEFDAY SU (bahan2nye adelah)                              BEFDAY TIMA (bahan2nye adelah)
~nila                                                                             ~ biskut
~susu                                                                            ~ nescafe
~nescafe                                                                      ~ coffee
~milo                                                                            ~ diperam selama satu malam
~quacker oat
ha! tetibe teringat masa buke puase sem lepas.. kite maen kek. calit2 kat muke.. hahahaha... klaka mase tu...kek dah habis kite men baling aiskrim plak.. keh6. korang memang sporting...

kepada ROOMATE
piqa,, thanks la sudi layan kepala aku yang sedikit mereng ney... kenangan kite usya dak men basket and drama mengalahakn hindustan takkan aku lupekan.. nanti lau twon JB rodger2 la aku yew....igt agy mase kite wat style rambot pelik2 mase sem 1. pastu stay up smpai pagi stdy kat tepi tangge mase sem 1 jgak.. hehehehe. and sem 2 plak, ak rse kite mcm ade gap sket. p takpe..ak paham and tak salahkan ko.. heheheh p best mase study week.. kite solek cam dak gothic. hahahaha. memang best la...kalau bosan kite usya blok B. hahahaha... lau nak story pasal bilik tu, kite gune koordinat. ngahahahaha.. memang kelaka..pastu igt lagi mase blackout. hahahaha kalau tak silap mase tu nak UPS2 hehehehe... jgn lupe mse kite ade perjumpaan blok yang paling lame mase sebelum cuti raye. tu sume gara2 ade budak men mercun dlm blok. cis! hahahaha. keyh gudluck la yew dlm idop ko.. semoge jumpe lagi....

kepada lecturer,
thanks sebab tahan dengan perangai kami2 ney haaa.. hehehehe thanks sudi ajar kami walaupun mungkin kami ney ade wat ckgu sakit aty yew.. heheheh.
thanks a lot...
SEM 1 LECTURER                                    SEM 2 LECTURER
EN IRWAN SHAH                                      PN AMILY ZIANA
PN HALIZA                                                 PN JAMILAH 
PN AZLINA                                                 PN AZLINA
CIK ZAHRIAH                                            PN AZLINA RUHANI
MDM NUR HIDAH                                   CIK SHAFINI
PN HARNITA                                             PN HARNITA                              
MR LIEW                                                   EN ROSDI
USTZH NORHAYATI                                MR LIEW
CIK AISYAH                                               PN KHATIJAH
PN NOR MADIANA                                  CIK SHAMIMI
PN MASNITA                                             CIK HASNI
MISS AFFAF                                               PN MURNI
MDM USHA                                               PN SAFIZAN
                                                                      MDM PUTERI

kalau ade yang tak sebot tu maap la yew... hehehehe
sayang kalian semua!!!!

okeyhla.... makin taip makin sayu jew aty ney...
smpai sini jela dulu....
                                                           ASSALAMUALAIKUM..
salam sayang,
Maia_Myra
                                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...