Saturday, January 29, 2011

KhAmiS dLm sejArAh

Assalamualaikum...
hehehehe
jumpe lagi dalam blog ~STORY AND STORY~

setiap orang mesti ade sejarah masing2. komfem arrrr!
heheheheheh... aku pown ade gak...
berlaku pada 27 Januari 2011 hahahaha... memang gempak..
(takde la gempak pown)

oke malas nak meleweh....
citer dye macam ney...

aku balik umah 26hb tu sebab ade hal penting...
tapi aku kene ballik hari khamis lepas hal aku tu selesai..
aku diberi tempoh sampai 6.30 petang utk balik n smpai di KMJ.
So, lepas selesai jew hal penting tu... aku dan ibuku pun bergegas balik umah..coz ayah aku dah tunggu daaaa...
Then, ak pown bersiap2 nak balik KMJ ter"CHINTON"
tapi......................

























sekali perot ak lapar la weyh... segala lagu dye menkn.. tapi byase nye lagu keroncong laaa kan.. hahahaha
bukan ak sowg jew yg lapar tahap ghaban..
upenye parents ak pown same gak..
so, dipendekkn citer (yg mmg da pendek)
kitowang pown pegi la restoran terdekat....
nak makan la kan.. hahaahh
 oleh sebab kitowg nk kuar so beg takley tggl dalam keta..
kang tak pasal2 free2 jew kne "poW" even cume ad baju je..
so ak pown g la ltak beg kat dlm boot keta...

tiba-tiba... 

ayah aku jerit... "KEJAP! JGN TUTUP!"
mane la sempat.. so malangnye aku da tutup dlu... wahahahahaha
rupa-rupanya...
kunci keta tggl dlm keta yg da sedia terkunci
tapi yang paling TAKLEY BLA dgn enjin2 skali hidop..
ngahahaha...
aku da seriau..
yewk arrr lau lmbat mampos ak...
ngeeee~

mse tu ak panik arr gak.. p wat dunno jew..

hehehehe.. then popular la kejap kat situ... coz mamat2 kat restoran tu tgok.. 
(menjadi rakyat yang prihatin)
I'M PROUD TO BE JOHORIAN
then, ibu pegi la beli dawai kat hardware.. ngehehehehe
nak pakai nye seciput tapi beli segulung.. nk wat cmne., da itu yg kne..
so.....
bermula sesi cungkil menyungkil, korek mengorek, dan sebagainya..
ada lebih kurang 3 orang yg tolong..
wahahaha.
aku yang tadi prot cm nak tekeluar g mntak makanan.. dah tak jdi nk mkn.. sbb risau.
wuhuhuhuhu..
lame gak.. lebih kurang 1jam.
fuh!
akhirnya.. berjaya jugak...
thanks le abg2 yg tolong..
(tapi ayh ak jugak yg dapt bukak..) keh3.

moral of the story.. 
~ sila bawa kunci keta spare ke mane2
~ jgn tggl kunci umah dalm keta (sbb knon nk ambk knci spare kt umah tapi kunci pown takde)
~ sila bawa kunci umah (pendua) ke mane2 jgak.
~ jgn lupa matikan enjin
~ JGN CUAI~ 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...