Sunday, November 7, 2010

akhirnyew~

akhirnye... sampai jugak aku di KMJ yang terchenta....
tepat jam 2.30ptg ak bertolak dari rumah dengan segala macam perasaan yang berbaur... hepi, sedih, terkilan, sebak dan sbagainye.. semua tu da jadi satu.. tapi almost semua perasaan is yang sedih laaa....
sebab tinggalkan rumah, bilik, dapur, toilet, and tv yang sgt disayangi tuuu....

kalau diikutkan hati nak aje ak duduk je kat rumah taknak balik KMJ agy....
tapi bile pikir balik pacal cite2 ak and tanggungjawab aku sebagai anak yang akan berbakti pada ibu bapanya, ak korbankan juga kehendak hati tu.. demi cita2 ak...
ak nekad, bagi aku bersedih2 sekarang bergumbira kemudian.. 
[peribahasa yang aku cipta]

makne nye sekarang,, ak akan jadikan KMJ satu cabaran unutk ak mencapai kejayaan...
chaiyok aimi!!!
aku harap dengan segala pengorbanan ak Allah akan balas dengan kejayaan. ak yakin pada Allah..
InsyaAllah ak akan berjaya juga akhirnye..

Ha. tetibe terasa ade mood nak bercerite...
tadi mase dalam perjalanan ke Tangkak... kalau tak silap aku highway Pagoh (kowt) hujan renyai2..
sekali ade exident.. alahai bengap betol sape yang bawak keta tu.. lau nak tau excident nye just tersodok keta depan jew... aduyai... len kali bawak keta tu jangan nak speed jew...
yang peliknyew... sepanjang highway tu ade tige excident [tu mmg takley bla]...jarak excident bwu bape meter...plak tu excident type yg sme.. cam sengal la plak...
adush. bengkek je ak rse...

oleh itu... kepada semua pemandu yang berhemah kat luar tu.. agak2 lau nak speed...hati2 sket.. nanti da excident jgn plak nak salahkan owg len.. tgok dulu diri sendiri tu betul ke tak...
kalau semua pemandu Malaysia beringat2 mase bawak keta and selalu nilai diri sendiri dulu plus, pentingkan disiplin diri..For sure! kadar kemalangan semakin laaaaaa berkurang...

orait bebeh!
da penat menaip.. lau ade entri len,, ak post yew...
salam dari perantauan (dari KMJ je)
love you ibu, love you ayah, love you my family and love you my dear hensem boy Ayie...
LOVE YOU ALL ALWAYS AND FOREVER..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...